Misstänkt matförgiftning - anmälan

LÄS MER

Här kan du anmäla om du misstänker att du blivit matförgiftad av mat som du köpt eller ätit från livsmedelsverksamhet som är verksam i Kristianstads kommun.

När vi får in en anmälan om misstänkt matförgiftning påbörjas en utredning. Ibland kan det finnas behov av kompletterande uppgifter från den som gjort anmälan. Vi följer alltid upp en anmälan om matförgiftning. Det innebär att vi kontaktar verksamheten som sålt livsmedlet för att ta reda på vad företaget har för rutiner och vi frågar även om de själva har fått in någon anmälan om matförgiftning. Vi kan också göra ett besök på det aktuella matstället för att ta prover, mäta temperaturer och kontrollera hygienen i lokalerna.

Blev fler personer sjuka? Uppmana gärna de andra att göra en egen anmälan. Kontakta också din vårdcentral. Det är viktigt att ta prov medan du fortfarande är sjuk, för att kunna hitta orsaken.

Viktigt att veta om du vill lämna en anonym anmälan

En anonym anmälan kan i vissa fall betyda att ärendet inte kan utredas. Det kan till exempel behövas uppgifter som vi i så fall inte kan eller får inhämta. Vi kan inte heller informera dig om vad som händer i ärendet.

Om du använder e-tjänster eller mejlar så lämnas alltid elektroniska spår i form av IP- och e-postadresser. För att lämna en helt anonym anmälan behöver du i så fall skriva och posta till oss.

I e-tjänsten kan du välja att gå vidare utan att logga in och utan att lämna dina kontaktuppgifter. IP-adressen från den enhet som används kommer dock alltid att registreras i e-tjänsten.

Ditt ärende handläggs i ett annat system

Vi handlägger ditt ärende i ett annat system, därför kan du inte följa det via Mina sidor på denna webbplats. 

När du använder våra e-tjänster lagrar vi dina uppgifter enligt kommunens bestämmelser för personuppgiftshantering. Läs mer här

Följande behövs för e-tjänsten

  • Om du vill anmäla utan att lämna kontaktuppgifter ska du gå vidare utan inloggning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa