Misstänkt matförgiftning - anmälan

LÄS MER

Här kan du anmäla om du misstänker att du blivit matförgiftad av mat som du köpt eller ätit från livsmedelsverksamhet som är verksam i Kristianstads kommun.

När vi får in en anmälan om misstänkt matförgiftning påbörjas en utredning. Ibland kan det finnas behov av kompletterande uppgifter från den som gjort anmälan. Vi följer alltid upp en anmälan om matförgiftning. Det innebär att vi kontaktar verksamheten som sålt livsmedlet för att ta reda på vad företaget har för rutiner och vi frågar även om de själva har fått in någon anmälan om matförgiftning. Vi kan också göra ett besök på det aktuella matstället för att ta prover, mäta temperaturer och kontrollera hygienen i lokalerna.

Blev fler personer sjuka? Uppmana gärna de andra att göra en egen anmälan. Kontakta också din vårdcentral. Det är viktigt att ta prov medan du fortfarande är sjuk, för att kunna hitta orsaken.

Viktigt att veta om du väljer att lämna ett anonymt klagomål

Ett anonymt klagomål kan i vissa fall betyda att ärendet inte kan utredas. Det kan till exempel behövas uppgifter som vi i så fall inte kan eller får inhämta. Vi kan inte heller informera dig om vad som händer i ärendet.

Om du vill vara anonym ska du välja att gå vidare utan inloggning när du startar e-tjänsten. 

När du använder våra e-tjänster lagrar vi dina uppgifter enligt kommunens bestämmelser för personuppgiftshantering. Läs mer här

Följande behövs för e-tjänsten

  • Om du vill anmäla anonymt ska du gå vidare utan inloggning

Fråga om inloggning

Om du loggar in så kan vi förifylla frågor med uppgifter vi hämtar från andra system t.ex. Skatteverket. 

Du kan göra en anonym anmälan, men det är en fördel att vi kan kontakta dig för att kunna göra en fullständig utredning.

Gå vidare utan inloggning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa